Zsiri
Admin
Hát sajnos nem jött össze idén nyárra a verseny megszervezése. A válság rendesen elérte a szponzorokat is, illetve minket is több munkára késztet, így nem jutott idő a szépségverseny [...]
2010.07.13 10:29:35
Zsiri
Admin
Halihó! BÚÉK Neked is Jucika, és Mindenkinek! ;) Játékos, velem kell majd erről beszélni, de most "alszik" az oldal. Legközelebb idén nyáron (már tavasszal elkezdődik) lesz [...]
2010.01.11 12:08:34
Juci
Döntős versenyző Sorszáma: 2
BUÉK Mindenkinek :)
2009.12.31 16:59:12
Villa Palma - Horvátország Zóka Fotó Somlai Motors Magapixel Zalaegerszeg Pannon GSM Car-tour Nur-Zala Neckermann Szakács óra Ékszer ARNA-VIVA Gyse. Venatus Intersport Kiskakas Vendéglő Refan Parfüméria
A versenyről...

Egerszeg Szépe Szépségverseny 2008
(2008. május 1. - 2008. augusztus 23.)

A 2007-es évben megszervezett és megrendezett Egerszeg Szépe Online Szépségverseny sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük városunk szépségversenyét, mely a tavalyihoz képest gyökeres változásokon ment keresztül. Tanulva előző évi hibáinkból - figyelembe véve a 2007-es szépségverseny jelentkezőinek, illetve az Egerszeginfo.hu portál olvasóinak észrevételeit, kéréseit, tapasztalatait - megalkottuk az idei verseny új rendszerét, lebonyolításának menetét. Az első lényeges különbség, hogy - igazából eszünk ágában sincs a verseny alapötletén (online szépségverseny) változtatni, mégis a minél reálisabb végeredmény elérése érdekében - idén a szavazók mellett egy zsűri is beleszól a végső eredmény alakulásába. Ezért nem merjük már az ideit "online szépségversenynek" nevezni, még ha alapjában az is marad. Természetesen nem kell ez előtt a zsűri előtt sem személyesen megjelenni; ők is gép előtt ülve online pontoznak majd a fotóid alapján.
Hogy ezek mellett miért is marad "online" a verseny? Nincs személyes jelentkezés, kötelező megjelenés! Nincs ezrek előtti kötelező szereplés; pláne nincs riport, meg sem kell szólalni, nem kell "fapofával" a mikrofonba mondani, hogy "igen, célom a világbéke és a pandák megmentése, valamint a környezetvédelem...". Összesen talán kétszer kell személyesen találkoznunk: a döntősök portfoliójának elkészítésekor, valamint az eredményhirdetéskor. De ezekről inkább részletesen:


1. Jelentkezés

Kezdés: 2008. május 1. (csütörtök)
Vége: 2008. június 10. (kedd)

Feltételek:
- 2008. június 10-ig betöltse a 16. életévét
- 3 saját készítésű fotó feltöltése (egész alakos, arckép, bikinis)
- személyi adatok megadása, jelentkezési lap kitöltése
- más szépségversenyeken történő részvétel engedélyezett
- a tavalyi győztes (Takács Judit) kivételével bárki újra jelentkezhet!
- kikötés: Kötelező zalaegerszegi bejelentett lakcím, vagy zalaegerszegi születési hely, vagy zalaegerszegi iskolában tanulás (zalaegerszegi érvényes diákigazolvány)!
- a verseny minimum 10 fő jelentkezése esetén indul el!

Leírás:
Bárki jelentkezhet, aki a feltételeknek megfelel; azaz a jelentkezési időszak végéig (2008. június 10-ig) a 16. életévét betöltő, zalaegerszegi lakosú (állandó, vagy ideiglenes), vagy zalaegerszegi születésű, vagy Zalaegerszegen tanuló (zalaegerszegi érvényes diákigazolvánnyal rendelkező) hölgy. Aki a jelentkezési lapon kért adatokat pontosan megadja, és a kért 3 kötelező fotót feltölti. Nálunk nem kikötés, hogy csak a mi szépségversenyünkön vehet részt az illető. Az első fordulóban nincs "szelektálás", mindenki, aki megfelel a feltételeknek teljesen ingyen, és online feltölti magát, saját fotóival részt vesz a verseny első fordulójában. A 18. életévüket be nem töltött jelentkezőknek egy SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT kell kitöltve, és szülőkkel aláiratva eljuttatni hozzánk, hogy az ő jelentkezésük érvényes legyen!
A verseny minimum 10 fő jelentkezése esetén indul el!

2. Első szavazás (első forduló lezárása)

Kezdés: 2008. június 1. (vasárnap)
Vége: 2008. július 10. (csütörtök)

Feltételek:
- mindenki jogosult szavazásra
- a szavazáshoz regisztrálni kell a portálon, majd ezután minden regisztrált személy 3 szavazat leadására jogosult.
- a három szavazat különböző "súlyú", mivel lehetőség van egy 3 pontos, egy 2 pontos, illetve egy 1 pontos szavazat leadására
- A három szavazat három különböző személyre adható.

Leírás:
Szavazásra mindenki jogosult, a fenti feltételek betartásával. Az esetleges csalásgyanús szavazatokat szigorúan büntetjük (töröljük)! A jelentkezési időszak vége és a szavazás kezdete fedi egymást. Így célszerű a szavazás kezdete előtt jelentkezni, ellenkező esetben hátrányból indul a kései jelentkező. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy esélytelen.

A 2008-as Egerszeg Szépe Szépségverseny zsűrije

A zsűri felépítése a verseny folyamán változhat, hiszen a felajánlást adó cégek (szponzorok) egy-egy képviselői is zsűritagságot kapnak! A versenyzőknek nem kell személyesen találkozniuk a zsűritagokkal, a zsűritagok online módon fogják pontozni a versenyzőket. Az első és a második forduló után is nyilvános lesz a zsűritagok által felállított lista!

 1. Dr. Gyimesi Endre - Zalaegerszeg polgármestere
 2. Takács Judit (2007-es Egerszeg Szépe)
 3. Horváth Sándor (KRE-ART '98 Bt)
 4. Horváth Gábor (Egerszeginfo.hu)

 Továbbá a díjakat felajánló cégek egy-egy képviselője.

Első forduló végeredménye

A forduló végeredménye a szavazók által felállított sorrend, és a zsűri által felállított sorrend összefésülése után dől el a pontszámok alapján. Itt alakul ki a második fordulóba (döntőbe) jutott jelentkezők (20!) névsora.

 1. Először a zsűri minden tagja felállítja a saját 20-as listáját, ez alapján az adott zsűritag első helyre javasolt jelentkezője 20 pontot, a huszadik helyre javasoltja 1 pontot kap.
 2. Az összes zsűritag pontjai alapján kialakul a zsűritagok közös 20-as listája, ahol újra az előbbiek alapján megkapják a pontokat a jelentkezők.
 3. A szavazók által felállított lista is megkapja a pontokat, majd a végén a szavazók listája és a zsűri közös listája együttesen adja a második fordulóba (Döntőbe) jutott jelentkezők 20 fős listáját! Pontegyenlőség esetén a szavazók listája a súlyozottabb.
 4. Kevés jelentkező esetén a 20 fős döntős keret 10-15-re módosulhat az alábbiak szerint:
  1. Minimum 30 fő jelentkezése esetén a döntősök száma 20!
  2. 20 - 29 fő jelentkezése esetén a döntősök száma 15!
  3. 10 - 19 fő jelentkezése esetén a döntősök száma 10!

Második forduló

Az első forduló végén kialakult 20 fős lista tagjai jutnak a második fordulóba. A második forduló lényeges különbsége az elsőhöz képest, hogy akik ide bekerültek, azokról a jelentkezőkről profi fotósorozat készül (egy kb. 10-15 fotóból álló portfolió), melyet minden döntőbe jutott jelentkező további helyezésétől függetlenül megkap ajándékba. A 20 döntős ezen felül egy "egyenfürdőruhát" is ajándékba kap, melyben készülnek majd a portfólió fürdőruhás képei. A második fordulóban történő indulás feltétele ennek a fotósorozatnak elkészítésének vállalása. A jelentkező jelentkezési adatlapja nem változik alapesetben, viszont ezt a jelentkező a két forduló között kérheti. (Pl. bemutatkozó szöveg) A fotók természetesen lecserélésre kerülnek (az első fordulós 3 saját fotó helyett az új 10-15 darabos portfolió kerül fel).

 1. A portfoliónak tartalmaznia kell a 3 kötelező fotót: egész alakos-, arc-, bikinis fotó. A többi fakultatív.
 2. A portfoliónak el kell készülnie a második szavazási időszak kezdete előtti napokban (2008. július 20-ig)!
 3. Valami okból kifolyólag egy döntőbe jutott versenyző visszalép, vagy nem teljesíti július 20-ig a portfolió elkészítését, a szavazók listájának 21. (két kieső esetén a 21. és a 22.) helyezettje kerül a helyére.
 4. A fotók elkészítésének helyéről, és időpontjáról időben (valószínűleg már májusban) tájékoztatás adunk!

Második szavazás

Kezdés: 2008. július 30. (szerda) <-- Változott az időpont július 25-ről 30-ra!
Vége: 2008. augusztus 19. (kedd)

Feltételek:
- mindenki jogosult szavazásra
- a szavazáshoz regisztrálni kell a portálon, majd ezután minden regisztrált személy 3 szavazat leadására jogosult.
- a három szavazat különböző "súlyú", mivel lehetőség van egy 3 pontos, egy 2 pontos, illetve egy 1 pontos szavazat leadására
- A három szavazat három különböző személyre adható.

Leírás:
Szavazásra mindenki jogosult, a fenti feltételek betartásával. Az esetleges csalásgyanús szavazatokat szigorúan büntetjük (töröljük)!A végeredmény!

A döntő végeredménye a szavazók második szavazási időszakban leadott szavazatai által felállított sorrend, és a zsűri által másodszor felállított sorrend összefésülése után alakul ki pontszámok alapján. Itt alakul ki a 2008-as Egerszeg Szépe Szépségverseny végeredménye, melyen az első 10 helyezett sorrendjét hozzuk nyilvánosságra, és az első három helyezett kerül díjazásra.

 1. Először a zsűri minden tagja felállítja a saját 10-es listáját, ez alapján az adott zsűritag első helyre javasolt jelentkezője 10 pontot, a tízedik helyre javasoltja 1 pontot kap.
 2. Az összes zsűritag pontjai alapján kialakul a zsűritagok közös 10-es listája, ahol újra az előbbiek alapján megkapják a pontokat a döntősök.
 3. A szavazók által felállított lista is megkapja a pontokat, majd a végén a szavazók listája és a zsűri közös listája együttesen adja a második forduló (Döntő) végeredményét! Pontegyenlőség esetén a szavazók listája a súlyozottabb.

Eredményhirdetés

2008. augusztus 23. (szombat) - A díjak csak személyesen vehetők át!
Helyszín: Studio Garden (Zalaegerszeg)

EGERSZEGINFO.HU - Egerszeg Szépe 2008 - KRE-ART '98 Bt. (Minden jog fenntartva!) - info@egerszeginfo.hu - 92/324-145

Egerszeginfo.hu 
Egerszeginfo.hu Egerszeg Szépe 2007